Amalfikusten, med sitt dramatiska kustlandskap och pittoreska byar, är en av de mest hisnande destinationerna i Italien. Belägen längs Sorrento-halvön på Italiens västkust, erbjuder denna region enastående skönhet, historia och kultur för besökare att utforska.

Trevliga destinationer och städer

En av de mest populära destinationerna vid Amalfikusten är staden Amalfi själv, med sina färgglada byggnader som klamrar sig fast vid sluttningarna ovanför det glittrande Medelhavet. Utforska den pittoreska hamnen, besök den imponerande katedralen Sant’Andrea och vandra genom de smala gränderna som slingrar sig genom staden.

Ravello, belägen högt ovanför Amalfikusten, är känd för sina fantastiska trädgårdar och panoramautsikt över havet. Besök den magnifika Villa Rufolo och Villa Cimbrone för att njuta av trädgårdslandskapet och utsikten.

Positano är en annan pärla längs Amalfikusten, med sina färgglada hus som klättrar uppför sluttningarna ovanför havet. Strosa längs de kullerstensbelagda gatorna, shoppa i de lokala butikerna och koppla av på de vackra stränderna.

Utflyktsmål och sevärdheter

Under din tid vid Amalfikusten bör du inte missa att utforska de omgivande områdena och sevärdheterna. Ta en båttur till den fascinerande ön Capri, där du kan besöka den blå grottan och beundra de spektakulära klippformationerna.

Utforska de antika ruinstäderna Pompeji och Herculaneum, som förstördes av Vesuvius utbrott år 79 e.Kr. Upptäck de välbevarade husen, tempel och teatrar och lär dig om livet under det romerska imperiet.

Resväg från Sverige till Amalfikusten

Om du planerar en bilsemester till Amalfikusten från Sverige kan du njuta av en spektakulär resa genom Europa på vägen till denna drömdestination. Starta din resa genom att köra genom Tyskland och Österrike innan du korsar Alperna in i Italien. Njut av de vackra landskapen längs vägen och stanna till vid pittoreska städer och byar längs vägen.

När du har nått Italien kan du köra längs den vackra vägen SS163, som slingrar sig genom bergen och erbjuder hisnande utsikter över havet. Var beredd på smala vägar och branta klippor, men njut av den spektakulära skönheten som Amalfikusten har att erbjuda.

Sammanfattningsvis är Amalfikusten en drömdestination för alla som älskar skönhet, historia och kultur. Med sina trevliga destinationer, pittoreska städer och fantastiska utflyktsmål, är det en plats som kommer att förtrolla och inspirera besökare från hela världen.